Ostronsås är den så kallade "wok såsen", vilket är hemligheten till att lyckas inom det asiatiska köket, som piffar upp alla rätter! Ostronsås är en tjock, mörkbrun sås som framställs genom kokning av ostron i saltlag med sojasås och andra kryddor. Såsen är salt och lite sötaktig. Används ofta i kinesisk, thailändsk och filippinsk matlagning. Kan användas på liknande sätt som sojasås till wok, marinader av kött, fiskrätter och grönsaker, eller dippa. Mae Krua är Thailands främsta producent av ostronsås.
Ingredienser
Ostron extrakt 30,0%, sojasås (sojabönor, vetemjöl, salt) 28,8%, vatten 11,8%, socker 10,1%, salt (jodsalt) 8,1%, modifierad stärkelse (E1414) 7,5%, majsstärkelse 3,5%, glukonsyrans deltalakton (E575) 0,1%, konserveringsmedel: natriumbensoat (E211) 0,1%
Näringsvärde
Tillagningsstatus: |
Tillagad |
Basmängd: |
Per 100 g |
Energi: |
284kJ |
Energi: |
67kcal |
Fett: |
0g |
- Varav mättat fett: |
0g |
Kolhydrat: |
16,5g |
- Varav sockerarter: |
11,2g |
Protein: |
0,2g |
Salt: |
8,28g |