Halloumi är en mångsidig ost som nästan alla gillar.Halloumi smälter inte när man tillagar den på grillen, i ugnen eller stekpannan. Sedan 1950-talet är det vanligast att halloumi görs av ko-, får- och getmjölk. Innan dess innehöll den inte komjölk. Osten får lite mörkare färg om den innehåller en större andel get- och fårmjölk, och mer komjölk gör den vitare. Halloumi är ett skyddat varumärke i de flesta av världens länder och perfekt om du vill äta mindre kött.
Ingredienser
Pastöriserad ko- får och getmjölk, salt, ystenzym
Näringsvärde
| Tillagningsstatus: |
Ej Tillagad |
| Basmängd: |
Per 100 g |
| Energi: |
1403kJ |
| Energi: |
312kcal |
| Fett: |
26,2g |
| - Varav mättat fett: |
15g |
| Kolhydrat: |
2,3g |
| - Varav sockerarter: |
2,3g |
| Protein: |
23,2g |
| Salt: |
2,3g |