Broccoli har utvecklats ur den vilda kål, som växer vilt i hela Medelhavsområdet. Själva huvudet som är relativt löst uppbyggt består av en stor blomställning i knoppstadiet. Broccolin har mjäll konsistens och mild, fin smak när den har kokts. Broccoli används som kokt tillbehör, i soppor, gratinerat, stuvad och rå i sallader. Färsk broccoli är känslig för uttorkning och har relativt kort hållbarhet. Bör förvaras i plastpåse i 2-4 grader.
Näringsvärde
Tillagningsstatus: |
Ej Tillagad |
Basmängd: |
Per 100g |
Energi: |
35kcal |
Fett: |
0,3g |
Fibrer: |
3,1g |
Järn: |
0,66mg |
Kolhydrat: |
3,5g |
Kalcium>: |
62mg |
Protein: |
3,1g |
Vatten: |
89,1g |
Natrium: |
4mg |