Broccoli har utvecklats ur den vilda kål, som växer vilt i hela Medelhavsområdet. Själva huvudet som är relativt löst uppbyggt består av en stor blomställning i knoppstadiet. Broccolin har mjäll konsistens och mild, fin smak när den har kokts. Broccoli används som kokt tillbehör, i soppor, gratinerat, stuvad och rå i sallader. Färsk broccoli är känslig för uttorkning och har relativt kort hållbarhet. Bör förvaras i plastpåse i 2-4 grader.
Näringsvärde
| Tillagningsstatus: |
Ej Tillagad |
| Basmängd: |
Per 100g |
| Energi: |
35kcal |
| Fett: |
0,3g |
| Fibrer: |
3,1g |
| Järn: |
0,66mg |
| Kolhydrat: |
3,5g |
| Kalcium>: |
62mg |
| Protein: |
3,1g |
| Vatten: |
89,1g |
| Natrium: |
4mg |