Avokadon är ett bär med ljust, grönaktigt fruktkött omkring ett stort frö. Då frukten är mogen ger den efter för lätt tryck, fruktköttet är mjukt och krämigt. Smaken är mild, med lätt nötsmak. Avokado äts naturell. Frukten delas och fröet tages bort. Köttet missfärgas snabbt efter uppskärning. För att motverka detta kan man droppa lite citron över snittytorna. Smaken är mild och framträder bättre om man kryddar med tex salt och peppar. Skalet är tunt, läderartat och äts inte. Mogna frukter förvaras kallt. Omogna frukter mognar på några dagar i rumstemperatur. De kan sedan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, men ska inte ligga på den allra kallaste platsen.
Näringsvärde
Tillagningsstatus: |
Ej Tillagad |
Basmängd: |
Per 100g |
Energi: |
168kcal |
Fett: |
15,3g |
Fibrer: |
3,3g |
Järn: |
1mg |
Kolhydrat: |
4,4g |
Kalcium>: |
11mg |
Protein: |
2g |
Vatten: |
74g |
Natrium: |
10mg |