Ost & Mejeri

RJ har nästan ända sedan starten 1989 levererat ost och mejeri till våra kunder och genom detta har vi byggt upp en gedigen erfarenhet och kunskap. Det gör att vi kan erbjuda Dig ett mycket brett och användbart sortiment, där du såklart finner franska, italienska och spanska ostar. Vi är även mycket stolta över vår egen RJ Majonnäs, som vi har sålt i över 10 år, och som många av våra kunder anser vara den bästa på marknaden. Om du ännu inte har provat den är det hög tid att göra det nu. Vi säljer även hela Arlas fantastiska sortiment av mejeriprodukter som älskas av generation efter generation.

Ost

På RJ har vi ett stort utbud av ostar, du finner bland annat dessa i vårt sortiment:
Brieost 60% 1Kg
Chevrèost 1Kg Geitenkaas
Fetaost Grekisk Äkta 2Kg Mesogios
Fetaost Skivad Grekisk Äkta 2Kg Mesogios
Fetaost Tärnad Grekisk Äkta 2Kg Mesogios
Färskost Naturell 25% 1,5kg
Gorgonzola ca 1,5kg
Goudaost Block 48+ 30% 15 kg
Goudaost Skivad 28% 1kg Red Label
Goudaost Skivad 29% 1kg Gastrino
Grana Padano 12 mån ca 2kg
Gratängost 2kg Red Label
Gratängost Mozzarella Riven Red Label 2kg
Gruyére Grottlagrad 1Kg
Halloumi 200g Minella
Halloumi Hel 1kg Mesogios
Halloumi skivad 500g Mesogios
Halloumi Skivad 850G Minella
Hamburgerost Cheddar 45% ca 1kg

_

Hamburgerost Cheddar 45% ca 1kg
Manchego 12mån Viejo
Manchego Iberico Curado
Mascarpone 500g
Membrillo 3,75kg Don Quijote
Mozzarella 125g Fresca D’oro
Mozzarella 22 % 1kg Michelangelo
Mozzarella Cheddar Mix 1Kg
Mozzarella Mini Galbani 1,91 kg
Ost Munkens Svarta 31% Skivad 1kg
Parmesan Reggiano 12mån ca 2kg
Pecorino Moliterno ca 1Kg
Pecorino Romano ca 3Kg
Pepper Jack Cheddarost 61% 1,25kg
Philadelphiaost orginal 21% 1,65kg
Queso al Vino ca 3Kg
Queso Mahon Torralba
Ricotta 1.5Kg
Riddarost 28% 3,4kg
Riven Ost Parmigiano 500g Granarolo
Saganaki ca 2Kg
Vitost Tärnad i Lake 20 % 1kg Arla
Västerviks Gräddost 38% 5kg

Nöt Styckschema - från Svenskt Kött
Nöt Styckschema - från Svenskt Kött

Vi på RJ har valt ARLA som vår huvudleverantör av Mejeri och har därmed hela deras sortiment i vårt utbud

Om ARLA
Vi är många Arlabönder som tillsammans äger Arla. Arla är ett producentkooperativ med lång tradition. Alla Arlabönder har varsin rösträtt med vilken vi väljer representanter att företräda oss.

Arla är byggt av oss bönder och har lång tradition att hämta mjölk från sina medlemmar. Både stora och små från Skåne i söder till Jämtland i norr. Vårt ansvar som bönder är att lämna förstklassig råvara från välskötta kor och hålla farbara vägar.

Arla å sin sida hämtar vår mjölk året runt i alla väder. Arla är ett starkt varumärke som står för kvalitet och omsorg. Genom Arlas kvalitetsprogram Arlagården säkerställs att alla produkter är framtagna på ett bra sätt, både för djuren och för miljön. På min gård driver vi ekologisk mjölkproduktion. När jag ser färdiga Arlaprodukter i mejerihyllan känner jag stolthet eftersom jag vet vilket ansvarsfullt arbete vi Arlabönder gör. Dessutom är Arla duktiga på produktutveckling och har många produkter att erbjuda. Det finns något för allas smak.

Vi på RJ har valt att arbeta med Stjärnägg som leverantör av våra ägg till våra kunder.

Om Stjärnägg

Stjärnägg består av fyra familjeägda packerier och producenter, med kunskap och erfarenhet av ägg sedan generationer. Från närmare hundra
certifierade bönder levererar vi dagligen färska svenska ägg – och en stor dos passion –till butiker över hela landet.

UTE, INNE OCH EKO

Produktionen av svenska ägg uppfyller hårda krav på djurvälfärd och livsmedelssäkerhet. Alla ägg som säljs ska märkas så att det går att se vilket produktionssystem och vilket land ägget kommer ifrån. Sifferkoden gör det även möjligt att spåra vem som har producerat ägget.

Den första siffran i koden som är tryckt på ägget redovisar produktionsmetod.

Ekologisk produktion
Våra ekologiska ägg kommer från hönor som får ett ekologiskt odlat foder. Vi är certifierade enligt KRAV, vilket ställer särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. De hönor som värper våra ekologiska ägg lever i mindre grupper än vanliga frigående höns och kan välja att gå fritt inne eller ta en sväng utomhus när vädret tillåter.

Frigående utomhus
Utehönsägg är namnet på de ägg som kommer från höns som får välja fritt mellan inomhus- och utomhusmiljö. De har samma faciliteter som hönorna som är frigående inomhus, det vill säga kan röra sig fritt och har tillgång till rede, ströbad, upphöjd sittpinne och rätt mixat vegetabiliskt foder. Skillnaden är bara att de precis när de vill kan gå ut en sväng för att picka lite utomhus.

Frigående inomhus
Äggen kommer från höns som rör sig fritt inomhus och har tillgång till rede, ströbad och upphöjda sittpinnar. Äter rätt gör de också. Bara vegetabiliskt foder som är väl sammansatt av vete, korn, havre och soja.

Inredd bur
De höns som bor i inredda burar har tillgång till värprede, sittpinne och ströbad för att de ska kunna utöva sina naturliga behov. Fodret är rakt igenom vegetabiliskt såsom vete, korn, havre och soja i en mix som säkerställer att hönan får alla de näringsämnen hon behöver.

Nöt Styckschema - från Svenskt Kött