Restaurangjouren har funnits sedan 1989 och startade under namnet Grönsaksjouren i Årsta och levererade färska grönsaker till Ho.Re.Ca. (Hotell, Restaurang, Café) branschen. Med tiden utvecklades sortimentet i och med efterfrågan från våra kunder och man började sälja kolonialvaror samt frysta varor. Men detta var inte nog utan våra kunder ville ha mer och 2005 startades Färskskuret. Här började vi producera stora volymer av förädlade grönsaker utan några som helst tillsatser (förutom förädlad potatis) till både industrier och restauranger. Endast vatten för att tvätta och skölja användes och så har det fortsatt. Sedan 2009 heter vi Restaurangjouren är en fullskalig IP livsmedel och ASC, EKO och MSC certifierad storköksgrossist som levererar färskvaror och non-food 7 dagar i veckan. I vår egna köttfabrik
Länna Kött & Charkproduktion så förädlar vi kött och kyckling som vi säljer till Restauranger och Dagligvaruhandeln. 
Sedan 2020 kan man även som privatperson beställa hos Restaurangjouren

.Länna kött

 

Historia

 • 2020 – Lanserar vi en E-handel för företag och privatpersoner
 • 2019 – Under Juni startade vi upp vår egna fabrik för kött och charkproduktion.
 • 2019 – Efter 14 år lägger vi ner vår Färskskuretanläggning.
 • 2019 – Restaurangjouren vinner en upphandling och levererar numera även till kommuner.
 • 2018 – Niklas Ask tar över som ny VD i December.
 • 2017 – Sker flytten till våra nya större lagerlokaler i Huddinge där vi har dubblerad kyl- och frysyta.
 • 2017 – Fresh M.A.D.E. grundas och blir en direkt hit hos Dagligvaruhandeln
 • 2016 – Blir vi certifierade för Ekologisk produktion
 • 2013 – Restaurangjouren tar steget före många andra storköksgrossister och blir certifierade för IP Livsmedel
 • 2011 – Med vår nya VD Tommy Julin så startas Stockholmscashen – En hämtcash för alla.
 • 2008 – Grönsaksjouren bytte namn till Restaurangjouren för att spegla mer vilka vi är
 • 2005 – Nu växte vi återigen ur våra lokaler och flyttade till nuvarande adress. 1500 kvadrat med rejäla kylutrymmen samt ett frysrum om 150 kvadrat. Nästa stora projekt som startades var Färdigskuretanläggningen. Nu kunde vi erbjuda våra kunder bland annat strimlad isberg,tärnad lök,skivad paprika mm mm .Allt så klart helt dagsfärskt. I och med dom nya ytorna kunde vi ta ytterligare steg vad gäller sortiment. Otaliga besök på mässor samt resor i Europa byggde på kunskapsbanken vad gäller varor som ni kunder efterfrågar. Från Spanien flög vi hem Serrano samt Ceso de cabra,Manchego ostar. Italien levererade Parmaskinkor samt olivoljor av högsta kvalitet.Parmesan från Parma givetvist.
  Lagret fylldes på med Mozzarella,Salami,Fetaost,Oliver mm.
 • 2001 – Hans Hågestam klev in i företaget med stormsteg. Här fanns det visioner och entusiasm,företaget skulle utvecklas och expanderas. Från att ha varit en renodlad grönsaksleverantör,så byggdes sortimentet på med Konserver i alla dess former. I rasande takt växte företaget ur sina lokaler och nästa flytt var ett faktum. 300 kvadrat med lastkajer och ordentliga kyl samt frysrum var det som krävdes.
  Omsättningen steg till 40-45MK på bara några år.
 • 1989 – Restaurangjouren såg dagens ljus 1989 fast då hette vi Grönsaksjouren. Företaget startade i grundaren Mikael Lindqvists föräldrars garage.
  Men snabbt insåg man att garaget inte klarade av verksamheten,utan en lokal införskaffades i Årsta Partihallar om ca 40 kvadrat.
  Åren gick och Grönsaksjouren låg på stabila 13MK i årsomsättning utan egentliga expanderingplaner.

 

Vi är många som arbetar på Restaurangjouren. För att komma i kontakt med oss kan du ringa på
08 722 84 90 eller maila till info@restaurangjouren.se. Nedan finner ni nummer till ansvariga hos Restaurangjouren och Länna Kött och Charkproduktion. 

Niklas Ask
VD

Tony Johnsson
HR Chef / Inköpschef

Daniel Lo Sinno
Försäljningschef

Tina Wharén
Ekonomiansvarig