Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Mango Ready To Eat 10st

82020008
I lager
Produktfråga

Vad vill du veta om Mango Ready To Eat 10st?

Skicka
Faktor1 10
Enhet1 LÅD
Faktor2 1
Enhet2 STY
Enhet ST

Beskrivning

Fruktköttet är gult, mjukt och saftigt och kan vara tätt sammanvuxet med den platta kärnan i mitten. Konsistensen kan gå från fiberrik till mjukt smörig. En mango som är mogen ger efter om man trycker lätt på den med fingret. Skalets färg visar inte mognadsgraden. Smaken är mättad och söt-syrlig med inslag av persika och apelsin. Mangon har också en kryddig, exotisk ton som påminner om svarta vinbär. Typiskt för sorterna Kent och Keith är att de har en fin, fiberfri konsistens och fyllig söt smak. Osteen är så gott som fiberfri, mild och söt. Frukten kan ätas på många sätt. Den är god naturell, i sallader, desserter och förrätter. Den ger fin smak och karaktär till lagade varmrätter med exempelvis kyckling, fläskkött och lax. Man kan också göra fräsch mango-smoothie, glass och sorbet eller spara den goda smaken i en mangochutney. Det bästa sättet att skära upp mango är att dela den i tre delar genom att skära på båda sidor om kärnan. De kärnlösa delarna kan tärnas utan att man skär igenom fruktköttet. Sedan böjs det mjuka skalet så att tärningarna skiljs åt och kan skäras loss en och en. Det är smidigt även när man vill äta direkt från skalhalvan. Man kan också skära mango i skivor som sedan skalas. Mango ska förvaras svalt, 10–14 plusgrader, och gärna i plastpåse för att undvika uttorkning. Omogen mango mognar på några dagar i rumstemperatur.  

Läs mer ...Stäng

Egenskaper

Enhet
ST
Antal/kolli
10
Ekologisk
N
KRAV
N
Ursprungslandkod
ES
Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan